Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na štvrtý diel MATRIXU čakajú milióny fanúšikov: Odhalené! Toto by mohla byť zápletka

(Zdroj: Youtube)

Pokračovanie Matrixu prichádza takmer dvadsať rokov po ukončení trilógie. Štvrtý diel je zahalený rúškom tajomstva a nepoznáme takmer žiadne detaily. Uniklo síce pár záberov, no nič bližšie sa nevedelo. Až doteraz. Konečne vieme niekoľko teórii, ako by mohlo pokračovanie vyzerať.

Legendárna trilógia Metrix sestier Wachowských sa dočká pokračovania. Zatiaľ sme sa veľa nedozvedeli, uniklo len pár fotografií a informácie o údajnej párty. Po veľkolepom finále už nikto pokračovanie nečakal. Napriek tomu v decembri uvidíme štvrtý diel - The Matrix Resurrections.


Mohlo by vás zaujímať: Nelegálna párty či plánovaná akcia? Po skončení natáčania Matrixu bol veľký žúr! Prišiel aj Keanu Reeves


Už sa zdalo, že film nás prekvapí až na striebornom plátne, no v posledných dňoch sa začali na povrch dostávať prvé informácie o tom, ako bude štvrtý diel vyzerať. Prečítajte si, na čo by sme sa mohli začať tešiť. Podľa predstaviteľa Nea Keanu Reevesa pôjde o príbeh o láske. Nechajme sa prekvapiť. Teórie zverejnili viaceré zahraničné filmové weby. 

Reštartovaný svet alebo videohra?

Dej sa má údajne odohrávať šesťdesiat rokov po udalostiach posledného dielu. Matrixový svet však nebude vyzerať rovnako a nepôjde o klasický sequel. Pôjde síce o "svet vo svete", ale bude to iný umelo vytvorený svet - simulovaný svet sa takisto dočkal reštartu, a preto došlo k významným zmenám oproti tomu, čo poznáme z predchádzajúcich dielov. Podľa niektorých ďalších teórií je dokonca možné, že všetky tri predchádzajúce diely filmovej série Matrix boli po celý čas iba videohra, ktorú hrali postavy štvrtého dielu. 

Sion už nie je, ľudia sa už neboja strojov

Nie všetci sú nažive a tento svet zanecháva úplne iný dojem, než ten, do ktorého Neo prvýkrát vstúpil. Sion už neexistuje, ľudia, ktorí ostali, už nežijú v strachu zo strojov a niektorí dokonca spolupracujú s ľuďmi. Podľa tejto teórie už bývalý vodca Morfeus (Laurence Fishburne) zomrel. Na jeho miesto nastúpila Niobe (Jada Pinkett Smith).

Neo bude chcieť oslobiť Trinity... alebo Tiffany?

Mier medzi ľuďmi a strojmi je však krehký a práve udalosti spojené s tým vedú k návratu Nea. Zatiaľ nie je známe, či sa vráti vo svojej reálnej forme, ale bude pracovať na tom, aby oslobodil rebootovanú verziu Trinity (Carrie-Anne Moss) z existujúceho Matrixu. Trinity však prešla podstatnými zmenami a teraz sa volá Tiffany a žije "veľmi normálny život" s manželom a deťmi v rámci programu. Neo teda bude bojovať, aby oslobodil Tiffany, spolu s postavou, ktorá by sa mala správať rovnako ako sa celé tie roky správal Morfeus. 

Analytik - zloduch alebo nie?

Posledný detail sa týka postavy Neila Patricka Harrisa, ktorého diváci poznajú z úspešného seriálu Ako som spoznal vašu matku. Údajne by mal hrať postavu tzv. Analytika, ktorý by mal niečo podobné ako Architekt z pôvodnej trilógie. Analytik mal údajne pomôcť vytvoriť mier medzi strojmi a ľuďmi. Či bude Analytik zloduchom štvrtého dielu, nie je jasné, ale prekvapenie by to nebolo. 

Na záver treba dodať, že všetko sú to zatiaľ len nepodložené fámy. Tvorcovia oficiálne nič nezverejnili a na zážitok si budeme musieť počkať do 22. decembra, kedy sa má snímka dostať do kín. Jedno je však isté. V centre príbehu bude opäť Neo a Trinity a sedí to s verziou, o ktorej hovoril sám predstaviteľ Nea. Bude to zrejme príbeh lásky. "Máme úžasnú režisérku Lanu Wachowski a napísala krásny scenár - o príbehu lásky, je to inšpiratívne," povedal pred časom Reeves. Snáď sa máme na čo tešiť. Nakrúcanie v San Franciscu bolo skutočné akčné... až tak, že ľudia podali sťažnosť. Dúfajme, že to bude stáť za to. 

Viac o téme: Keanu ReevesMatrix
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu